چگونه در درس انشا نمره 20 بگیریم؟

اینکه چگونه در درس انشا نمره 20 بگیریم، نیازمند تلاش‌های زیادی است که در یک یا دو شب میسر نمی‌شود. انشا درسی به مراتب سخت‌تر از املاست و علاوه بر دانستن معنای کلمات، توانایی جمله‌بندی و استفاده از آرایه‌هایی چون استعاره، مجاز، کنایه و…. باید به تقویت مهارت انشا نویسی نیز بپردازید.

به طور کلی انشا به معنای خلق کردن و ابداع است و می‌توان با استفاده از آن به افکار و احساسات نظم داد و آنها در کنار یکدیگر در یک سطر قرار داد.برای اینکه بتوانید انشای خوبی بنویسید باید در توصیف وقایع و ابراز احساسات مهارت داشته باشید. باید بتوانید پرنده خیال ذهن خود را در دنیای بی‌حد و مرز رویا رها کنید و با قلم خود آن را بر روی کاغذ ثبت کنید. در این مطلب از رایاد قصد داریم چند پیشنهاد مهم برای گرفتن نمره کامل در درس انشا به شما بدهیم.

 

انشا خوانی

 

چگونه در درس انشا نمره کاملی بگیریم؟

اگر از یک دانش‌آموز بخواهید که منظره‌ای را برای شما به صورت شفاهی و کتبی توصیف کند، احتمالا توصیف آن به صورت گفتاری برای او راحت‌تر خواهد بود. متاسفانه ضعف دانش‌آموزان در درس انشا بسیار شایع است و باید برای بهبود آن بسیار تمرین کنند. مهم‌ترین مواردی که می‌تواند به شما کمک کند تا در درس انشا نمره 20 بگیرید شامل موارد زیر می‌شود:

• خواندن کتاب‌های غیر درسی

با خواندن کتاب‌های غیر درسی مانند رمان و شعر می‌توانید علاوه بر افزایش دامنه لغات با جمله‌بندی‌های ادبی نیز آشنا شوید. کتاب خواندن باعث افزایش خلاقیت و مهارت در بروز دادن احساسات می‌شود.

 

انشا نویسی

• تمرین کردن خلاصه نویسی

یکی از مواردی که باعث می‌شود شما نمره 20 در درس انشا نگیرید، زیاده‌گویی بیش از حد است. یک دانش‌آموز ممتاز در درس انشا با توجه به موضوع انشا  می‌داند که چه مباحثی را مطرح کند و کدام اتفاق را نادیده بگیرد. او به خوبی آگاه است که یک موضوع تا چه اندازه‌ای برای نوشتن کشش دارد و در چه نقطه‌ای باید از آن دست بکشد.

برای تمرین خلاصه‌گویی توصیه می‌کنیم که یک داستان کوتاه را بخوانید و سعی کنید تا جایی که ممکن است آن را به صورت خلاصه بنویسید. سپس باز هم از متن خلاصه خود، خلاصه کوتاه‌تری را تهیه کنید. بدین ترتیب با مرور زمان متوجه شوید که کدام وقایع اصلی هستند و کدام اتفاق‌ها بدون ضربه زدن به داستان قابل حذف است.

• تبدیل شعر به نثر

یکی از بهترین روش‌های تقویت انشا و 20 گرفتن در این درس این است که اشعار مورد علاقه خود را به نثر تبدیل کنید. تلاش برای نوشتن یک متن فارسی به روشی دیگر چشمه خلاقیت و حضور ذهن شما را شکوفا می‌کند. به عنوان مثال می‌توانید قسمتی از اشعار شاهنامه فرددوسی را بخوانید و آن را به صورتی داستانی و جذاب بنویسید.

 

20 گرفتن در انشا

• تمرین کردن آرایه‌ها

با استفاده از آرایه‌های ادبی در انشای خود می‌توانید احتمال گرفتن نمره 20 در درس انشا را بالا ببرید. آرایه‌هایی چون استعاره، کنایه، سجع، ایهام و… موارد بسیار مناسبی برای استفاده در انشا هستند. با این حال توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد از آرایه‌ها در متن می‌تواند باعث شود تا انشای شما غیر قابل فهم و خسته کننده به نظر برسد.

 

در مقاله بالا به روش هایی اشاره شد که دانش آموز با رعایت آن می‌تواند نمره کاملی در درس انشا بگیرد. حال اگر می‌خواهید با علت ضعف دانش آموزان در درس انشا آشنا شوید، مقاله ” مهمترین علل ضعف دانش آموزان در درس انشا ” را مطالعه کنید.

 

161 دیدگاه برای “چگونه در درس انشا نمره 20 بگیریم؟

  1. narges گفته:

    سلام پشتیبان عزیز😊به نظر شما برای مقدمه یه شعر در رابطه با موضوع و تنه و بدنه و در نهایت نتیجه گیری توضیحاتی از شعری ک مثلا نوشتیم باشه
    نظرتون چیه؟ینی نمره ای بهم میدن عایا!؟:(❤
    نظرتون رو بگین پلیز🙏

    • پشتیبان رایاد گفته:

      سلام نرگس عزیز

      به نظر من که عالیه، البته با رعایت نکات نگارشی و پاراگراف بندی حتما یک نمره عالی میگیرید.

  2. هومان گفته:

    سلام یک سوال من امروز امتحان داشتم و موضوعی کا نوشتم این بود کوه به کوه نمیرسد ولی ادم به ادم میرسد من کلا فکر کنم انشامو در باره یک چیز دیگه نوشتم میخواستم بدونم چند نمره ازم کم میکنن؟

  3. Maedwh گفته:

    ممنون خیلی به درد میخوره
    و یه سوال خانممون گفته باید اول مقدمه و بعد انشا و بعد نتیجه گیری رو بنویسید
    خب اینا اسونه ولی من توی مقدمه خوب نیستم
    میشه کمکم کنیم تا چطوری یه مقدمه خوب بنویسم ؟

    • Alone گفته:

      مثلاً موضوع تو در مورد فصل ها هست
      تو بخش موضوع میای ی خلاصه خیلی کم در مورد فصل ها می‌نویسی مثلا می نویسی فصل ها دنیا رو زیبا تر میکنند و قطعا کسی بجز خالق بی حمتا نمی‌تواند آنها را نقاشی کند این میشه بهش موضوع

    • پارسا گفته:

      اینکه چطور مقدمه نوشت رو من هم مشکل داشتم،در انشای نهم بیشتر راجبش توضیح میدن اما برای شروع این رو بدونید که انشا باید طوری باشه که یک صورت کلی از انشاتون بده،پس اگر مشکل دارید اول بدنه و نتیجه(یه قسمت هایی که نوشتنش براتون آسون تره)رو بنویسید سپس بگید خب من حالا چه مقدمه ای از این بدنه بنویسم که نه کل انشا رو اسپویل کنه(یعنی از همون مقدمه معلوم نشه شما دقیقا میخواید راجب چی حرف بزنید)و هم یه صورت کلی از انشا داشته باشه،نهایتی کمکی بود که میتونستم بکنم چون اکثر کسانی که این مشکل رو دارن بیشتر کلاس هفتمی و هشتمی هستند.

    • Mania گفته:

      سلام
      توی نوشتن مقدمه باید یه زمینه سازی کلی برای خواننده فراهم کنی طوری که وقتی خواننده مقدمه تورو میخونه، بفهمه ادامه متن درباره چی هست
      اگه میخوای درباره موضوع (باغ) بنویسی که چه حسی بهت منتقل میشه، از یه متن هایی استفاده کن که قبل از موضوع(باغ) رو به خواننده بگی، با خواندن مقدمه خودش متوجه بشه چی به چیه

    • MAMAD گفته:

      ببین مقدمه رو باید یه پیامی رو برسونی بعد شروع کنی در موردش نوشتن حالا یک خط و دوخط فرقی نداره

    • ریحانه گفته:

      سلام برای نوشتن مقدمه خوب معمولا طوری که من توی انشام می‌نویسم باید سعی کنید بنابر اون موضوع انشا،
      از احادیث، شعر و… استفاده کنید و که درباره اون موضوع یه جمع بندی بشه یا برای مثال میشه مثل همین این که بنابر اون موضوع ک ربط داره به خدا و خالق بگید که پروردگار دانا و هر صفتی ک فکر میکنید قشنکه رو بگید و بگید ک درمیان این همه آفریده ها مثلا بنابر این موضوع ای ک داده شده رو بگید خدا آفریده
      بخش میانه هم سعی کنید به صورت داستان یا رویا پردازی بنویسید و نتیجه هم یه جمع بندی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *