اینکه چگونه در درس انشا نمره 20 بگیریم، نیازمند تلاشهای زیادی است که در یک یا دو شب میسر نمیشود. انشا درسی به مراتب سختتر از املاست و علاوه بر دانستن معنای کلمات، توانایی جملهبندی و استفاده از آرایههایی چون استعاره، مجاز، کنایه و…. باید به تقویت مهارت انشا نویسی نیز بپردازید.
به طور کلی انشا به معنای خلق کردن و ابداع است و میتوان با استفاده از آن به افکار و احساسات نظم داد و آنها در کنار یکدیگر در یک سطر قرار داد.برای اینکه بتوانید انشای خوبی بنویسید باید در توصیف وقایع و ابراز احساسات مهارت داشته باشید. باید بتوانید پرنده خیال ذهن خود را در دنیای بیحد و مرز رویا رها کنید و با قلم خود آن را بر روی کاغذ ثبت کنید. در این مطلب از رایاد قصد داریم چند پیشنهاد مهم برای گرفتن نمره کامل در درس انشا به شما بدهیم.
چگونه در درس انشا نمره کاملی بگیریم؟
اگر از یک دانشآموز بخواهید که منظرهای را برای شما به صورت شفاهی و کتبی توصیف کند، احتمالا توصیف آن به صورت گفتاری برای او راحتتر خواهد بود. متاسفانه ضعف دانشآموزان در درس انشا بسیار شایع است و باید برای بهبود آن بسیار تمرین کنند. مهمترین مواردی که میتواند به شما کمک کند تا در درس انشا نمره 20 بگیرید شامل موارد زیر میشود:
• خواندن کتابهای غیر درسی
با خواندن کتابهای غیر درسی مانند رمان و شعر میتوانید علاوه بر افزایش دامنه لغات با جملهبندیهای ادبی نیز آشنا شوید. کتاب خواندن باعث افزایش خلاقیت و مهارت در بروز دادن احساسات میشود.
• تمرین کردن خلاصه نویسی
یکی از مواردی که باعث میشود شما نمره 20 در درس انشا نگیرید، زیادهگویی بیش از حد است. یک دانشآموز ممتاز در درس انشا با توجه به موضوع انشا میداند که چه مباحثی را مطرح کند و کدام اتفاق را نادیده بگیرد. او به خوبی آگاه است که یک موضوع تا چه اندازهای برای نوشتن کشش دارد و در چه نقطهای باید از آن دست بکشد.
برای تمرین خلاصهگویی توصیه میکنیم که یک داستان کوتاه را بخوانید و سعی کنید تا جایی که ممکن است آن را به صورت خلاصه بنویسید. سپس باز هم از متن خلاصه خود، خلاصه کوتاهتری را تهیه کنید. بدین ترتیب با مرور زمان متوجه شوید که کدام وقایع اصلی هستند و کدام اتفاقها بدون ضربه زدن به داستان قابل حذف است.
• تبدیل شعر به نثر
یکی از بهترین روشهای تقویت انشا و 20 گرفتن در این درس این است که اشعار مورد علاقه خود را به نثر تبدیل کنید. تلاش برای نوشتن یک متن فارسی به روشی دیگر چشمه خلاقیت و حضور ذهن شما را شکوفا میکند. به عنوان مثال میتوانید قسمتی از اشعار شاهنامه فرددوسی را بخوانید و آن را به صورتی داستانی و جذاب بنویسید.
• تمرین کردن آرایهها
با استفاده از آرایههای ادبی در انشای خود میتوانید احتمال گرفتن نمره 20 در درس انشا را بالا ببرید. آرایههایی چون استعاره، کنایه، سجع، ایهام و… موارد بسیار مناسبی برای استفاده در انشا هستند. با این حال توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد از آرایهها در متن میتواند باعث شود تا انشای شما غیر قابل فهم و خسته کننده به نظر برسد.
در مقاله بالا به روش هایی اشاره شد که دانش آموز با رعایت آن میتواند نمره کاملی در درس انشا بگیرد. حال اگر میخواهید با علت ضعف دانش آموزان در درس انشا آشنا شوید، مقاله ” مهمترین علل ضعف دانش آموزان در درس انشا ” را مطالعه کنید.
موضوع ننویسم يادم بره نمره کم میشه